Tárgyalás jelentős értékre, fegyveresen, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2022. március 7., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
jelentős értékre, fegyveresen, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1.
Tárgyaló: 
Fsz. 5. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

ítélethirdetés várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

I. rendű vádlott pénzügyi gondjai megoldása érdekében elhatározta, hogy az általa ismert „tehetős” emberek ingatlanába bemenve, onnan nagyobb összegű készpénzt és értéktárgyakat eltulajdonítva tesz szert anyagi haszonra, ezen tervét megosztotta jó ismerősével, II. rendű fk. vádlottal, hiszen a bűncselekmény megvalósításához társakra volt szüksége. II. rendű fk. vádlott jó ismerőseinek III. és IV. rendű fk. vádlottnak beszámolt I. rendű vádlott terveiről.

I. és II. rendű fk. vádlott 2020. augusztus 1-jén megtervezték a bűncselekmény elkövetését. I. rendű vádlott megjelölte az elkövetési helyet a Google Maps alkalmazással, melyet II. rendű vádlott a telefonjával lefotózott. I. rendű vádlott a bűncselekmény elkövetését elősegítő, a sértettek ellenállásának letörésére és a vagyontárgyak eltulajdonítására alkalmas eszközöket egy hátizsákban átadta II. rendű fk. vádlott részére és őt a III. és IV. rendű fk. vádlottakkal megbeszélt találkozóhelyre szállította.

II., III. és IV. rendű fk. vádlottak 2021. augusztus 2-án hajnalban az V. rendű vádlott által vezetett személygépkocsival Velencére indultak a sértettek családi házához. V. rendű vádlottal III. rendű fk. vádlott közölte, hogy „nagy pénzért mennek” és megkérte, hogy a családi házhoz érve a gépjárműben várakozzon és figyeljen.

II., III. és IV. rendű fk. vádlottak a házba bejutva felébresztették a sértetteket és egy lőfegyvernek látszó gázpisztollyal megfenyegették őket, hogy ha nem engedelmeskednek, meghúzzák a ravaszt. A sértettek a fenyegetésre a széfben tartott kézpénzt és ékszereket átadták, mire a vádlottak telefonon értesítették V. rendű vádlottat, hogy jöjjön értük, majd elhajtottak a helyszínről.

A bűncselekménnyel okozott kár összesen 23.862.160,- Ft volt.

Eljáró bíróság: