Tárgyalás kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2021. január 28., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1.
Tárgyaló: 
I. emelet 133., Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vádirat szerint az I. rendű vádlott a huzamosabb tartamú szabadságvesztés bűntettéből szabadulását követően megélhetését biztosító rendszeres munkajövedelemmel nem rendelkezett. Elhatározta, hogy a sértettben érzelmi kötődést kialakítva hamis biztonságérzetett kelt és őt prostitúciós tevékenység folytatására bírja rá, és az ebből fakadó jövedelmét elveszi, vele kitartatja magát.

Az anyagilag és érzelmileg is kiszolgáltatott helyzetben lévő sértett az I. rendű vádlott Fejér megyei tartózkodási helyére költözött, benne érzelmi kötődés alakult ki iránta. Az általa remélt közös életük anyagi alapjainak a lerakása érdekében egy Vas megyei városban prostitúciós tevékenységbe kezdett és abból szerzett jövedelmét a vádlottnak átadta. A vádlott napi rendszerességgel telefonon számonkérte a sértettet, hogy aznap mennyi jövedelme származott a prostitúciós tevékenységéből és ösztönözte a sértettet, hogy további bevételeket érjen el, valamint utasította a jövedelme átadására.

Az I. rendű vádlott a sértett prostitúciós tevékenységének, rendszeres haszonszerzés céljából történő kihasználása érdekében bűnszervezetet hozott létre, amelyet ő irányított. A bűnszervezet tagjai az I. rendű vádlott cselekményének lényegével tisztában voltak, a II. és III. rendű vádlott bankszámlát nyitottak, mely adatait I. rendű vádlott rendelkezésére bocsátották, ők ezen számlákat nem használták. I. rendű vádlott a bűnös eredet leplezése érdekében a sértett prostitúciós tevékenységéből származó jövedelmét ezen számlákra utaltatta, melyet II., III. és IV. rendű vádlott bankkártyás tranzakció keretében pénzkiadó automatákból felvettek és az I. rendű vádlottnak átadták.

Eljáró bíróság: