Előkészítő ülés üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2020. november 18., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Dunaújváros, Városháza tér 3.
Tárgyaló: 
105. számú tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Kérjük, hogy a tárgyaláson való részvételi szándékot legkésőbb 2020.11.17. 8:30 óráig jelezzék az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

tel: 06-22-330-577, e-mail: sajto@szekesfehervarit.birosag.hu

A bírósági épületben tartózkodás rendje itt érhető el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vádirat szerint a vádlott 2018. január 18. napja és 2020. február 17. napja közötti időszakban különböző internetes oldalakon műszaki cikkek és pénzérmék eladására irányuló hirdetéseket helyezett el, illetve más személyek által feladott internetes hirdetésekre jelentkezett azzal, hogy az általuk keresett termékkel rendelkezik, azt megvételre kínálja, valamint a balatoni szállást részükre kiadja.

A termékek megküldésére, valamint a balatoni szállások kiadására azonban a vádlottnak sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt, a megvásárlásra felkínált termékekkel, valamint a kiadásra meghirdetett szállásokkal nem rendelkezett, célja a tévedésbe ejtett sértettek által átutalt pénzösszegek megszerzése volt.

A vádlott a sértettek által átutalt, illetve befizetett összegeket a számlákról felvette, majd sértettektől íly módon kicsalt pénzt megélhetésre és játékszenvedélyre fordította.

A vádlott cselekményével összesen 107 személyt ejtett tévedésbe, mellyel az egyes sértetteknek 6.300 és 240.000 forint közötti kárt okozott.

Eljáró bíróság: