Előkészítő ülés emberölés bűntette és további bűncselekmények ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2020. november 11., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette és további bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1.
Tárgyaló: 
I. emelet 133., Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülés a segítségnyújtás elmulasztásával vádolt V., VI., VII., VIII. rendű vádlott vonatkozásában.

Kérjük, hogy a tárgyaláson való részvételi szándékot legkésőbb 2020.11.10. 9:00 óráig jelezzék az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

tel: 06-22-330-577, e-mail: sajto@szekesfehervarit.birosag.hu

A bírósági épületben tartózkodás rendje itt érhető el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vádirat szerint a vádlottak 2019. november 28-án az esti órákban egy Fejér megyei település italkimérőjében tartózkodtak, ahol megjelent a már ittas állapotban lévő sértett, akit az I. rendű vádlottól vásárolt alkohollal a II., III. és IV. rendű vádlottak leitattak. A sértett az alkohol hatására a kocsma teraszán, egy széken ülve elaludt. Ekkor az I., II., III. és IV. rendű vádlottak egy széket borítottak a sértett hátára, majd a két széket a mindvégig alvó férfival együtt szigetelőszalaggal áttekerték úgy, hogy a sértett végtagjait a székhez rögzítették. Ezt követően IV. rendű vádlott felvételt készített a megkötözött férfiról, majd az I., II. III. és IV. rendű vádlottak eltávoztak a szórakozóhelyről. A zárást követően az V., VI., VII. és VIII. rendű vádlottak együtt érkeztek a kocsmához és fényképet készítettek az alvó, összekötözött sértettről, mindez után egy időben távoztak a kocsmából, a továbbra is alvó sértettet pedig megkötözve magára hagyták.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen sértett az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, ennek során a székkel együtt felborult, végül a hajnali órákban kihűlés miatt elhalálozott.

Eljáró bíróság: