Tárgyalás több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személyek sérelmére elkövetett emberölés ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 20., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személyek sérelmére elkövetett emberölés
Tárgyalás helyszíne: 
8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1.
Tárgyaló: 
Fsz. 7.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A bíróság a 2020. február 6. napjára tűzött tárgyalást elhalasztotta és új határnapot tűzött 2020. február 20. napjára.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vádiratban megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. szeptemberében várandós lett a barátjától, akivel közölte is ezt az állapotát, majd néhány hónap elteltével valótlanul arról tájékoztatta, hogy spontán elvetélt. A fiatal nő 2017. május 5. napját megelőző néhány nappal - közelebbről meg nem határozható időben - a barátjánál tartózkodott, amikoris a reggeli órákban vajúdni kezdett, melyet azonban a barátja és annak családja elől eltitkolt, majd amikor egyedül maradt az ingatlanban a fürdőszobába ment és a WC-n ülve megszülte az életképes leánygyermekét. Ezt követően a vádlott a saját lábáról levett térdzoknit a csecsemő nyaka köré tekerte, megszorította és kétszer megcsomózta. Az immár mozdulatlan csecsemőt a vádlott egy szemetes zsákba tette, majd melléhelyezte az időközben megszült méhlepényt is és a zsákot a ház előtti szeméttárolóba dobta. Ezután a vádlott lezuhanyozott, átöltözött, feltakarított maga után és másnap az otthonába távozott. 

Ezt követően a fiatal hajadon nő 2018. év nyarán ismét várandós lett az akkori barátjától, de ezt az állapotát előtte és a környezete előtt is eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült.

A vádlott 2019. március 15-éről 16-ára virradó éjszakát barátja nevelőapjának ingatlanában töltötte, amikor nála a hajnali órákban megindult a szülés. A nő a vajúdást eltitkolva a melléképületbe ment és ott egy életképes leánygyermeket szült. Ezt követően a vádlott a csecsemőt egy nyaka köré tekert műanyag csővel megfojtotta, a holttestet a melléképületben hagyta, majd rosszullétre hivatkozva a barátjával az otthonába vitette magát.

Eljáró bíróság: