Tárgyalás kiskorú veszélyeztetésének bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. szeptember 10., hétfő 08.15
Ügy tárgya: 
kiskorú veszélyeztetésének bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Székesfehérvár, Dózsa György u. 1.
Tárgyaló: 
fsz. 5.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

FELHÍVJA A BÍRÓSÁG A SAJTÓ KÉPVISELŐINEK FIGYELMÉT, HOGY A BÍRÓSÁG AZ ÜGYBEN VÁRHATÓAN ZÁRT TÁRGYALÁST RENDEL EL, ÍGY A TÁRGYALÁSON A SAJTÓ JELENLÉTE KIZÁRÓLAG AZ ÍTÉLETHIRDETÉSKOR LESZ LEHETSÉGES.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vádirat szerint a vádlott tanárként dolgozott egy Fejér megyei általános iskolában. 2015-ben a tanév kezdetétől 2016. év elejéig három hetedik és egy nyolcadik osztályos tanítványával a facebookon kapcsolatba lépett, nekik több alkalommal szexuális tartalmú szöveges üzeneteket és képeket küldött. Továbbá az osztályteremben, a társaik előtt a gyermekeket a ruhájukon keresztül vagy a ruhájuk alá benyúlva simogatta, masszírozta, miközben szexuális jellegű kijelentéseket tett. A sértettekkel cselekménye eltűrésének viszonzásaképp kivételezett, elnézte helytelen órai viselkedésüket, vagy elárulta nekik az iskolai feladatra adandó helyes választ.

A serdülőkorú, igen könnyen befolyásolható gyermekekkel szembeni fenti magatartásával a vádlott súlyosan megszegte nevelői kötelezettségeit, és a kiskorú sértettek szexuális és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.