Tárgyalás közösség tagja elleni erőszak bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 3., szerda 08.15
Ügy tárgya: 
közösség tagja elleni erőszak bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1.
Tárgyaló: 
Fsz. 5.
Ügyszak: 
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vád szerint a két vádlott - akik testvérek - 2016. október 7-én az esti órákban egy székesfehérvári vendéglátóhelyen egy ismerősük társaságában italozott, majd mindhárman az I. rendű vádlott otthonába indultak gyalogosan. Út közben, 23.30 óra körül a Palotai úton lévő buszpályaudvaron észrevettek három, általuk roma származásúnak ítélt személyt.

A II. rendű vádlott a „Hé! Mi van cigányok?” szavakkal szólította meg a társaság tagjait, majd azonnal hozzájuk lépett, és közülük az egyik, kiskorú sértettet ököllel az arcán megütötte. Eközben az I. rendű vádlott a másik sértettre támadt, és az arcára, valamint a testére is több ütést mért. A vádlottak - akiket a helyszínen tartózkodó társuk megfékezni nem tudott - csak rendőri felszólításra hagytak fel erőszakos cselekményükkel és a helyszínről elmenekültek.

A roma etnikai csoporthoz tartozás miatt elkövetett bántalmazás során a kiskorú sértettnek nem keletkezett sérülése, míg a másik sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.