Tárgyalás terrorcselekmény előkészülete bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 6., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
terrorcselekmény előkészülete bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1.
Tárgyaló: 
Fsz. 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

FELHÍVJUK A SAJTÓ KÉPVISELŐINEK FIGYELMÉT, HOGY ELŐRELÁTHATÓLAG EZEN A NAPON ZÁRT TÁRGYALÁS ELRENDELÉSÉRE KERÜL SOR, EZÉRT A SAJTÓ JELENLÉTE NEM LESZ LEHETSÉGES! (ELJÁRÁST BEFEJEZŐ HATÁROZAT HOZATALA NEM VÁRHATÓ.)

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vád szerint 2014. őszétől 2015. januárjáig a gyakorikerdesek.hu internetes portálon a vádlottak egymással üzeneteket váltottak az Iszlám Állam nevű fegyveres terrorszervezethez való csatlakozás körében. A II. rendű vádlottat az I. rendű vádlott a csatlakozás módjára vonatkozó tanácsokkal látta el. Az I. rendű vádlott 2015. januárjában a terrorszervezethez való csatlakozás céljából Isztambulba utazott – a II. rendű vádlott szándéka pedig az volt, hogy csatlakozik hozzá, de erre objektív okok miatt nem került sor -, azonban őt Törökországban letartóztatták és Budapestre visszatoloncolták.

Ezen túlmenően a II. rendű vádlott 2016. júliusában egy nyilvános facebook oldalon kommenteket helyezett el, amelyekben terrorcselekmények elkövetését helyezte kilátásba, illetve az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez csatlakozni kívánó személyeknek segítséget kínált.

Eljáró bíróság: