Tárgyalás testi sértés bűntette ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2017. augusztus 30., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1.
Tárgyaló: 
Fsz. 16.
Ügyszak: 
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség két rendbeli - ebből egyik esetben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást a vádlott ellen. A vádirat szerint a székesfehérvári társasházban lakó vádlott 2015. év szeptemberében az épület lépcsőjén lefelé haladó egyik lakótársát a hátán megrúgta, aki ennek következtében a lépcsőn leesett és a bal karján megsérült.

A vádlott 2016. március 3-án egy másik, a lépcsőház lépcsőjén álló és a 85. életévét betöltött lakótársát lökte meg a felsőtestével nagy erővel, aki ennek folytán az egyensúlyát elveszítette, a korlátnak esett és a jobb vállán, felkarján és könyökén sérült meg.

Bár mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de mindkettőjük esetében fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye.

A vádirat szerint a vádlott a kóros elmeállapota miatt nem büntethető, így az ügyészség a felmentését és a kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.