Letartóztatás elrendelése emberölés bűntettének kísérlete miatt

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását az emberölés bűntettének kísérlete megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárásban.

Az ügyészi indítvány szerint a fiatalkorú vádlott szerelemféltésből 2021. október 23-án éjjel egy késsel nyakon, illetve deréktájon megszúrta volt barátnője jelenlegi barátját, ezzel életveszélyes sérülést okozva. Cselekményét és a sértetti segélykérést követően a gyanúsított egy bejelentést tett a segélyhívóra, miszerint megszurkált valakit és feladja magát a rendőrségen. Rövid idő után őt a rendőrség el is fogta.

A bíróság a fiatalkorú terhelt vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélyét nem látta megállapíthatónak, de azt igen, hogy a fiatalkorú gyanúsított a szabadlábra kerülése esetén a megkezdett bűncselekményt befejezné, vagy volt barátnője sérelmére hasonló jellegű cselekményt követne el. Ezért az ügyészi indítványnak helyt adva, a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását 30 napra elrendelte. A végzés nem végleges.

Székesfehérvár, 2021. október 26.

Székesfehérvári Törvényszék