Folytatódik a bizonyítási eljárás az emberölés bűntette és további bűncselekmények miatt indult eljárásban

A Székesfehérvári Törvényszék a mai tárgyaláson helyt adva a védelem indítványának újból megnyitotta a bizonyítási eljárást. A csatolt toxikológiai magánszakértői véleményre figyelemmel az új tárgyalási határnapot 2021. szeptember 13-ára tűzte ki. Ezen a tárgyaláson több szakértő meghallgatása várható.

Emlékeztetőül:

A vádirat szerint a vádlottak 2019. november 28-án az esti órákban egy Fejér megyei település italkimérőjében tartózkodtak, ahol megjelent a már ittas állapotban lévő sértett, akit az I. rendű vádlottól vásárolt alkohollal a II., III. és IV. rendű vádlottak leitattak. A sértett az alkohol hatására a kocsma teraszán, egy széken ülve elaludt. Ekkor az I., II., III. és IV. rendű vádlottak egy széket borítottak a sértett hátára, majd a két széket a mindvégig alvó férfival együtt szigetelőszalaggal áttekerték úgy, hogy a sértett végtagjait a székhez rögzítették. Ezt követően IV. rendű vádlott felvételt készített a megkötözött férfiról, majd az I., II. III. és IV. rendű vádlottak eltávoztak a szórakozóhelyről.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen sértett az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, ennek során a székkel együtt felborult, végül a hajnali órákban kihűlés miatt elhalálozott.

 

Székesfehérvár, 2021. június 14.

A Székesfehérvári Törvényszék