Másodfokú döntés halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény ügyében

A Székesfehérvári Törvényszék tanácsa a mai napon meghozott végzésével - megváltoztatva a nyomozási bíró által meghozott végzést - elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. február 2. napján a késő délutáni órákban személygépkocsijával és a hátsó ülésen ülő útitársával az M6-os autópályán haladt Pécs felől Budapest irányába. A külső forgalmi sávban utolérte az előtte haladó, megfelelően kivilágított járművet, azonban későn észlelte azt, így hátsó részének ütközött.

A baleset következtében a szabályosan közlekedő személygépkocsi hátsó ülésén utazó, biztonsági övet viselő kiskorú a helyszínen életét vesztette, a gépjármű további 4 utasa és az ütközést előidéző gépjármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A megalapozott gyanú jelenleg halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint kábítószerrel visszaélés vétsége.

A másodfokú bíróság a gyanúsított eddigi, a társadalmi normákkal szembe helyezkedő életviteléből, abból, hogy felfüggesztett szabadságvesztés és további büntetőeljárás hatálya alatt állva valósította meg a megalapozott gyanú szerinti cselekményeket arra következtetett, hogy a bűnismétlés veszélye valós és megalapozott. Ennek okán a gyanúsított lakóhelyére nézve elrendelte a kényszerintézkedést, a terhelt mozgását nyomon követő eszköz alkalmazásával.

 

Székesfehérvár, 2021. február 17.

Székesfehérvári Törvényszék