Ítélethirdetés embercsempészés bűntette ügyében

A Dunaújvárosi Járásbíróság 2021. január 20. napján kihirdetett ítéletével elmarasztalta a vádlottat embercsempészés bűntette miatt, ezért őt két év, végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 4 évre kiutasította Magyarország területéről.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy ismeretlen bolgár személlyel abban állapodott meg, hogy 100 euró ellenében hivatalos okmányokkal nem rendelkező külföldi állampolgárok nyugat-európai úticélra szállításában segítséget nyújt. A vádlott 2020. december 22. napján a fia tulajdonát képező gépjárművel a Magyarország területére a zöldhatáron illegálisan belépő 1 iraki, 1 palesztin és 7 szír állampolgárt egy erdős területen felvett és az M6 autópályán Budapest irányába indult, ahol a Besenyői csomópontnál igazoltatás alá vonták és őt utasaival együtt előállították.

A külföldi személyek hazájukból a célállomásra, Németországba történő érkezés érdekében fejenként 3000 eurót helyeztek letétbe, melyhez az őket segítők kód alapján jutottak volna hozzá.

Az ítélet jogerős.

 

Székesfehérvár, 2021. január 21.

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya