Előkészítő ülés emberölés bűntette és további bűncselekmények ügyében

A Székesfehérvári Törvényszék 2020. október 14. napján előkészítő ülést tartott az emberölés bűntettével vádolt I., II., III., IV. rendű vádlott vonatkozásában. Az előkészítő ülésen a terhükre rótt emberölés bűntettében egyik vádlott sem érezte magát bűnösnek.

Az ügyben segítségnyújtás elmulasztásával vádolt V., VI., VII., VIII. rendű vádlott vonatkozásában az előkészítő ülés megtartására 2020. november 11. napján kerül sor.

A bíróság 2020. november 18., 20., 25. napjára tűzött ki tárgyalást, melyeken a vádlottak, a tanúk, illetve az igazságügyi szakértő kihallgatására kerül sor.

A vádirat szerint a vádlottak 2019. november 28-án az esti órákban egy Fejér megyei település italkimérőjében tartózkodtak, ahol megjelent a már ittas állapotban lévő sértett, akit az I. rendű vádlottól vásárolt alkohollal a II., III. és IV. rendű vádlottak leitattak. A sértett az alkohol hatására a kocsma teraszán, egy széken ülve elaludt. Ekkor az I., II., III. és IV. rendű vádlottak egy széket borítottak a sértett hátára, majd a két széket a mindvégig alvó férfival együtt szigetelőszalaggal áttekerték úgy, hogy a sértett végtagjait a székhez rögzítették. Ezt követően IV. rendű vádlott felvételt készített a megkötözött férfiról, majd az I., II., III. és IV. rendű vádlottak eltávoztak a szórakozóhelyről. A zárást követően az V., VI., VII. és VIII. rendű vádlottak együtt érkeztek a kocsmához és fényképeket készítettek az alvó, összekötözött sértettről, mindezek után egy időben távoztak a kocsmából, a továbbra is alvó sértettet pedig megkötözve magára hagyták.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen sértett az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, ennek során a székkel együtt felborult, végül a hajnali órákban kihűlés miatt elhalálozott.

 

Székesfehérvár, 2020. október 15.

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya