Letartóztatásban a segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsított férfi

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon meghozott végzésével 30 nap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020. március 7. napján az esti órákban a 81-es számú főút Székesfehérvár és Mór közötti szakaszán egy előzési manőver során a gépjárműve bal oldali elejével elütötte az úttest bal szélén közlekedő gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette. A balesetet követően a gyanúsított nem állt meg, a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az elsőleges szakértői vélemény szerint a sértett életének megmentésére időben érkező, szakszerű segítség esetén reális esély lett volna.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban hasonló jellegű bűncselekmény miatt is állt bíróság előtt, jelenleg felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt áll, így vele szemben a bűnismétlés veszélye megalapozott. Különös tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a felelősség alól kibújni törekedett, a jármű értékesítését is megkísérelte, a bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, a letartóztatás tárgyában végleges határozatot a Székesfehérvári Törvényszék hoz.

Székesfehérvár, 2019. március 11.

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya