Nem hagyhatja el lakását az emberölés kísérletével gyanúsított nagykarácsonyi férfi

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon megtartott ülésen a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el. A határozat előírja, hogy a gyanúsított a lakhatására szolgáló ingatlant engedély nélkül nem hagyhatja el.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított abban a tudatban, hogy a sértett tőle készpénzt tulajdonított el, egy magához vett késsel a sértett tartózkodási helyére ment, majd a sértett mellkasa jobb oldalát két ízben megszúrta. Ennek következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanúsított 65 éves, büntetlen előéletű, nyugdíjas, rendezett életvitelű személy, a bűncselekmény elkövetését beismerte. A nyomozási bíró álláspontja szerint így a bűnismétlés-, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöböléséhez a gyanúsított bűnügyi felügyelete elégséges.
A bíróság előírta, hogy a gyanúsított mozgását a rendőrség technikai eszközzel ellenőrizze, egyúttal előírta a gyanúsított számára, hogy a sértettől tartsa magát távol.

A határozattal szemben a letartóztatás elrendelése érdekében az ügyészség fellebbezést jelentett be, végleges döntést a Székesfehérvári Törvényszék hoz.