Ítélethirdetés a több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés büntette ügyében

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. szeptemberében várandós lett a barátjától, akivel közölte is ezt az állapotát, majd néhány hónap elteltével valótlanul arról tájékoztatta, hogy spontán elvetélt. A fiatal nő 2017. május 5. napját megelőző néhány nappal - közelebbről meg nem határozható időben - a barátjánál tartózkodott, amikoris a reggeli órákban vajúdni kezdett, melyet azonban a barátja és annak családja elől eltitkolt, majd amikor egyedül maradt az ingatlanban a fürdőszobába ment és a WC-n ülve megszülte az életképes leánygyermekét. Ezt követően a vádlott a saját lábáról levett térdzoknit a csecsemő nyaka köré tekerte, megszorította és kétszer megcsomózta. Az immár mozdulatlan csecsemőt a vádlott egy szemeteszsákba tette, majd mellé helyezte az időközben megszült méhlepényt is és a zsákot a ház előtti szeméttárolóba dobta. Ezután a vádlott lezuhanyozott, átöltözött, feltakarított maga után és másnap az otthonába távozott. 

Ezt követően a fiatal hajadon nő 2018. év nyarán ismét várandós lett az akkori barátjától, de ezt az állapotát előtte és a környezete előtt is eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült.

A vádlott 2019. március 15-éről 16-ára virradó éjszakát barátja nevelőapjának ingatlanában töltötte, amikor nála a hajnali órákban megindult a szülés. A nő a vajúdást eltitkolva a melléképületbe ment és ott egy életképes leánygyermeket szült. Ezt követően a vádlott a csecsemőt egy nyaka köré tekert műanyag csővel megfojtotta, a holttestet a melléképületben hagyta, majd rosszullétre hivatkozva a barátjával az otthonába vitette magát.

A vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, így a bíróság az új büntetőeljárási törvény rendelkezésének megfelelően előkészítő ülésen hozott ítéletet. A Székesfehérvári Törvényszék ítéletében a vádlottat több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés büntette miatt 18 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért nyújtott be fellebbezést.
A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.