Letartóztatás emberölés bűntette miatt

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben.

Az alapos gyanú szerint a gyanúsított Székesfehérváron egy panellakásban élt együtt a fiával és a néhány évvel korábban elhunyt házastársa 83 éves, ápolásra szoruló édesanyjával. A gyanúsított és az anyósa között az utóbbi időben rendszeresek voltak a veszekedések.

 A férfi 2019. szeptember 22-én a délelőtti órákban, amikor a fia nem tartózkodott otthon, ismét összeszólalkozott az anyósával. A gyanúsított a vita hevében a konyhában magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal a szobájában tartózkodó, a fotelban ülő idős nőt három ízben a mellkasa bal oldalán, három ízben pedig a hasa környékén megszúrta. A gyanúsított ezt követően lemosta a cselekményének elkövetéséhez használt kést, majd a vérző sértettet magára hagyva, rázárta a szoba ajtaját.

Az idős nő halálát a hat szúrás következtében kialakult vérvesztéses sokk okozta, amely a sérülések elszenvedését követő néhány percen belül bekövetkezett.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartott ülésen egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés indoka az volt, hogy a bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A végzés nem végleges, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védő részére a perorvoslat megtételére rendelkezésre álló határidő még nem telt le.

Székesfehérvár, 2019. szeptember 25.

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya