Letartóztatás emberölés bűntettének kísérlete miatt

A Fejér Megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben.

Az alapos gyanú szerint a gyanúsított 2019. szeptember 22-én a délelőtti órákban több társával együtt megjelent egy székesfehérvári üzletközpont előtti téren, ahol a saját családja és egy másik család között két nappal korábban kialakult nézeteltérést kívántak rendezni.

 A téren mindkét család részéről több, felfokozott hangulatú személy volt jelen és közöttük szóváltás alakult ki, amely aztán tettlegességig fokozódott. A gyanúsított ekkor a magával vitt műanyag flakonból a feltehetőleg benzint tartalmazó folyadékot előbb a térkőre locsolta, majd azt öngyújtóval meggyújtotta.  Ezt követően a nő a dulakodó csoporthoz lépett, többször azt kiabálta, hogy „Felgyújtlak, meghalsz!”, miközben az egyik sértett arcát és ruházatát leöntötte a folyadékkal. Ezután abból a gyanúsított a földön fekvő másik sértettre is öntött és őt fel is akarta gyújtani a kezében tartott öngyújtóval, amelyt azonban a sértett kirúgott onnan.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartott ülésen a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A döntés indoka egyrészt az volt, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Másrészt a bíróság álláspontja szerint a konfliktusos előzményekre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon maradva a gyanúsított újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne e.

A végzés nem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentettek be.

Székesfehérvár, 2019. szeptember 24.  

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya