Letartóztatás emberölés kísérlete miatt

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben.

Az alapos gyanú szerint a gyanúsított és a sértett korábban párkapcsolatban álltak egymással, amelyet azonban a sértett a férfi italozó életmódja miatt megszakított. A gyanúsított 2019. szeptember 8-án az esti órákban, erősen ittas állapotban megjelent a volt párja dunaújvárosi otthonánál és ott a lépcsőházban szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során a férfi a táskájából elővett egy törött sörösüveg darabot és azzal a sértett nyakát a baloldalán ölési szándékkal megszúrta. Ezt követően köztük dulakodás alakult ki, amelynek során a férfi életveszélyesen megfenyegette a sértettet, majd önmagát kezdte el megszurkálni az üvegdarabbal. A nőnek ekkor sikerült kimenekülni a lépcsőházból, majd a gyanúsított is elhagyta a helyszínt.

A sértett a szúrás következtében a nyaka baloldalán egy 8 cm hosszú, a szájpadlás izomzatát is érintő, 8 napon belül gyógyuló sérülés szenvedett. Fennállt azonban a súlyosabb, a nyaki aorta sérülés kialakulásának reális veszélye.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a 2019. szeptember 11-én tartott ülésen a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A döntés indoka egyrészt az volt, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető, rendezetlen életvezetésű gyanúsított esetében a bíróság úgy ítélte meg, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.  Másrészt a bíróság álláspontja szerint alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon maradva a büntetett előéletű gyanúsított újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentettek be.