Letartóztatás az idős házaspár kirablása miatt

A Móri Rendőrkapitányság rablás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette és testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben.

Az alapos gyanú szerint a gyanúsított 2019. augusztus 27-én a reggeli órákban megjelent az idős házaspár otthonánál, ott az arcát egy sállal eltakarva a kertben elrejtőzött, majd az épületből kilépő 86 éves férfit megütötte és miután a földre került többször megrúgta, ezt követően pedig őt a tyúkólba bezárta. A gyanúsított ezután bement a házba és az ott tartózkodó 84 éves, mozgásában korlátozott nő két felkarját megszorította és a szoba felé tolta, miközben az ingatlanban lévő pénz átadására szólította fel őt. Miután az idős sértett átadta a pénzt, a gyanúsított az ingatlanból elmenekült.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartott ülésen a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A döntés indoka egyrészt az volt, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető gyanúsított vonatkozásában adat merült fel arra, hogy a büntetőeljárás alól ki kívánta magát vonni, így a bíróság álláspontja szerint esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Másrészt a bíróság úgy ítélte meg, hogy a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított esetében alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzést az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették, így az véglegessé vált.

Székesfehérvár, 2019. augusztus 30.

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya