Letartóztatás halált okozó testi sértés bűntette miatt

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben.

Az alapos gyanú szerint a fiatal férfi és a sértett 2019. június 2-án a hajnali órákban egy nyilvános rendezvényen lévő rendezvénysátorban kölcsönösen tettleg bántalmazták egymást és emiatt a biztonsági személyzet őket a sátorból eltávolította. A gyanúsított azonban nem hagyott fel a sértett bántalmazására irányuló szándékával, ezért verekedésre hívta őt fel, majd mikor a sértett őt ököllel arcon ütötte, a helyszínről elszaladt. A sértett a gyanúsított után futott, aki a nála lévő 10-12 cm pengehosszúságú késsel a rendezvény területén kívül, egy szerviz úton legalább két ízben mellkason szúrta a sértettet. A sértett a szúrások következtében olyan súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy kivérzés okán a helyszínen az életét vesztette.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetése után a sértettet hátrahagyva a helyszínről elmenekült, előbb a közelben bújt el, majd egy barátjával személygépkocsival a székesfehérvári otthonába vitette magát.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartott ülésen a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A döntés indoka egyrészt az volt, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Másrészt a bíróság álláspontja szerint alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon maradva a gyanúsított tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével, megsemmisítésével, tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárást megnehezítené.

A végzés nem végleges, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védő azonban fellebbezést jelentett be.

Székesfehérvár, 2019. június 4.

 

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya