Letartóztatásba került az újszülöttet megölő nő

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben.

Az alapos gyanú szerint a fiatal hajadon nő 2018. év nyarán lett várandós a barátjától, de ezt a állapotát előtte és a környezete előtt is eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült.

A gyanúsított a 2018. március 15-éről 16-ára virradó éjszakát barátja nevelőapjának ingatlanában töltötte, amikor nála a hajnali órákban megindult a szülés. A nő a vajúdást eltitkolva a melléképületbe ment és ott egy életképes leánygyermeket szült. Ezt követően a gyanúsított a csecsemőt egy nyaka köré tekert műanyagcsővel megfojtotta, a holttestet a melléképületben hagyta, majd rosszullétre hivatkozva a barátjával az otthonába vitette magát.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartott ülésen a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A döntés indoka az, hogy a bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, így az véglegessé vált.