Távoltartás közveszély okozás bűntette miatt

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást a gyanúsítottal szemben.

Az alapos gyanú szerint a férfitól 2018. őszén felesége elköltözött, de a gyanúsított ezután is folyamatosan kapcsolatba lépett az asszonnyal viszonyuk rendezése érdekében. A feleség ettől elzárkózott és 2018. év végén kezdeményezte a házasságuk felbontását.

Ilyen előzmények után a gyanúsított 2018. december 31-én 5 óra és 13 óra 30 perc között megjelent a különélő házastársa által lakott, Fejér megyei ingatlannál és - a sértett távollétét kihasználva - a fürdőszobába felszerelt gázkészülék földgáz betápláló flexibilis csövét megrongálta, melynek következtében a csövön gázszivárgás keletkezett.

A gyanúsított cselekménye alkalmas volt arra, hogy az ingatlan környezetében élő személyekben és a vagyoni javakban keletkező sérülések útján közveszélyt okozzon.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartott ülésen a gyanúsítottal szemben távoltartást rendelt el.Magatartási szabályként előírta, hogy 4 hónapig tartsa magát távol a sértettől, tartózkodjon a vele bármilyen módon történő érintkezéstől. A kényszerintézkedés elrendelésének indoka az volt, hogy a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében fennáll az újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésének veszélye.

A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vették, így az véglegessé vált.

Székesfehérvár, 2019. január 4.

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya