Ítélethirdetés kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében

A Székesfehérvári Törvényszék a mai napon kihirdetett ítéletével társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a két vádlottat. Ezért az I. rendű vádlottat 5 év, a II. rendű vádlottat 4 év 10 hónap fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és mindkettőjüket 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlottak a büntetőeljárás során fel nem derített kilétű társaikkal megállapodtak abban, hogy illegális jövedelemszerzési céllal Székesfehérvár térségében és a Balaton környéki üdülőterületen kábítószert értékesítenek. Elhatározásuknak megfelelően az I. rendű vádlott jelentős mennyiségű kábítószert szerzett meg, amelyet - a fogyasztóknak szánt kisebb adagokra kiporciózva - 2018. június 29-én egy székesfehérvári középiskolai kollégium előtt továbbértékesítés céljából eladott a II. rendű vádlottnak. A nyomozó hatóság a vádlottakat a helyszínen tetten érte, a II. rendű vádlottól a megvásárolt kábítószert, míg az I. rendű vádlottól annak ellenértékét és további kábítószert foglalt le.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, azt az ügyész mindkét vádlott vonatkozásában tudomásul vette, az I. rendű vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, a II. rendű vádlott és védője pedig 3 munkanapot fenntartott a perorvoslati nyilatkozat megtételére.

Székesfehérvár, 2018. december 4.

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya