Előzetes letartóztatásba került a gyanúsított, aki útakadályokat helyezett el azért, hogy az azokon megrongálódott járműveket utóbb ő szállíthassa el

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt nyomoz a gyanúsított ellen.

Az alapos gyanú szerint 2017. január 11-e és 2018. január 24-e között a gyanúsított összesen 12 alkalommal helyezett el az M6-os, az M7-es autópálya és a 62. sz. főút Fejér megyei szakaszain az úttesten köveket, fa-és betondarabokat azért, hogy az azokon fennakadó személygépjárműveket elszállíthassa. A fenti 12 esetben minden alkalommal röviddel azután, hogy az útakadályokon az arra közlekedő autók fennakadtak, a gyanúsított a helyszínen az összesen 14 megrongálódott autó elszállítása végett megjelent. Cselekményével nemcsak anyagi kárral járó, hanem a testi épség sérelmének veszélyét is magában rejtő baleseteket okozott. Szerencsére tényleges személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a 2018. január 26. napján megtartott ülésen elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés elrendelésének oka az volt, hogy megállapította, hogy az alapos gyanú szerint rövid idő alatt sorozatjelleggel 14 rendbeli bűncselekményt elkövető gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, azaz alappal feltehető, hogy szabadlábon maradása esetén a gyanúsított újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A határozatot az ügyész tudomásul vette, ellene a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.