Előzetes letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntette miatt

A Bicskei Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsítottak ellen.

Az alapos gyanú szerint 2017. december 1-jén az egyik gyanúsított Biatorbágyon marihuánát és speedet vásárolt a másik gyanúsítottól, majd azt a ruházatába rejtve vonattal Bicskére utazott. Ott a vele szemben foganatosított rendőri intézkedés során a kábítószer előkerült.

Az egyik gyanúsított korábban már maga is több alkalommal értékesített kábítószert több bicskei és csabdi lakosoknak.

A másik gyanúsított budakeszi otthonában a házkutatás során 70 tő kannabisz növényt, valamint kábítószergyanús anyagokat foglaltak le, melyeket ott a gyanúsított kereskedelmi célból tartott.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A kényszerintézkedés oka mindkettőjük esetében az volt, hogy a bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető gyanúsítottak szabadlábon maradva megszöknének, elrejtőznének, a huzamosabb időn keresztüli bűnelkövetésre figyelemmel pedig alaposan feltehető az is, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. Esetükben továbbá fennáll annak a veszélye is, hogy a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök eltüntetésével a bizonyítást megnehezítenék vagy veszélyeztetnék.

Az egyik gyanúsított esetében a végzés jogerős, míg a másik gyanúsított a határozat ellen fellebbezést jelentett be, a védője számára pedig a perorvoslat előterjesztésére rendelkezésre álló határidő még nem telt le.