Előzetes letartóztatás lopás bűntette miatt

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyomoz a gyanúsított ellen.

Az alapos gyanú szerint 2017. november 24-éről 25-ára virradó éjjel a gyanúsított a Székesfehérvár, Hunyadi utcában lévő Nefelejcs Pékségbe tört be, ahonnan nagyobb mennyiségű kávét, édességet, illatszereket, valamint a pénztárgépből 300.000,-Ft készpénzt tulajdonított el. Ezután a hat szatyornyi lopott holmival busszal Dunaújvárosba utazott, ahol a pályaudvaron az idő közben értesített rendőrök intézkedtek vele szemben, nála az eltulajdonított áruk nagy részét megtalálták, így a lopással okozott kár részben megtérült.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a 2017. november 27. napján megtartott ülésen elrendelte a többszörösen büntetett előéletű, az ügy tárgyát képező bűncselekményt több büntetőeljárás hatálya alatt elkövető gyanúsított előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés elrendelésének indoka az volt, hogy alappal tehető fel, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője a végzés ellen a gyanúsított szabadlábra helyezése végett fellebbezést jelentett be.