Előzetes letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntette miatt

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsított ellen.

Az alapos gyanú szerint 2017. november 18-át megelőzően a gyanúsított 66,7 gramm mennyiségű amfetamint szerzett meg, melyet Dunaújvárosban kívánt értékesíteni. A kábítószer birtoklás bűntette miatt korábban már szabadságvesztésre elítélt gyanúsított a szabadságvesztésből történt szabadulását követően a futárként szerzett jövedelmét a dunaújvárosi lakásán történő rendszeres kábítószer árusítással egészítette ki. A hetente-kéthetente megszerzett nagyobb mennyiségű amfetamint grammonként kiadagolva 3000,- Ft/gramm áron értékesítette vásárlókörének.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a 2017. november 21. napján megtartott ülésen elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés oka az volt, hogy a bíróság álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű, hasonló jellegű bűncselekmény miatt is elítélt gyanúsított esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be, míg a védője számára a perorvoslat előterjesztésére rendelkezésre álló határidő még nem telt le.