Előzetes letartóztatás súlyos testi sértés bűntette kísérlete miatt

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság 1 rendbeli, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérlete, valamint 1 rendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérlete miatt folytat eljárást a gyanúsítottal szemben.

 

Az alapos gyanú szerint a gyanúsított 2016. március 3. napján Székesfehérváron, egy, a Lövölde utcában található társasházból úgy futott ki, hogy a földszintről a lépcsőház bejárati ajtajához vezető lépcsősoron álló idős sértettet szándékosan meglökte. Ugyan a sértett meg tudott kapaszkodni a lépcsőkorlátban, de a karját beütötte és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Egy korábbi alkalommal, 2015. szeptemberében pedig a gyanúsított ugyanezen társasház lépcsőházában egy, a földszintről az alagsorban található lifthez vezető lépcsősoron haladó személyt rúgott hátba, melynek következtében a sértett leesett a lépcsőről és a kezén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mindkét sértett esetében a súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye fennállt.

 

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a 2016. május 5. napján megtartott ülésen a gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el, figyelemmel arra, hogy alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk, illetve a sértettek megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, továbbá újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Az előzetes letartóztatás végrehajtását az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani. A bíróság végzése nem jogerős.

 

Székesfehérvár, 2016. május 5.

 

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya