Tájékoztató a tárgyalások nyilvánosságának biztosításáról a járványügyi készültségi helyzet idején

A járványügyi készültségi helyzetre tekintettel szükséges a nyilvános eljárási cselekményre érkező hallgatóság koordinálása, számának meghatározása.

Ha állampolgár, vagy sajtó képviselője érdeklődik a nyilvános eljárási cselekményen történtekről, úgy:

  • a ViaVideo rendszeren és a vállalati Skype szolgáltatás igénybevételével megtartásra kerülő eljárási cselekmény esetén azt megelőző 8 napon belül kell jeleznie – időpont, ügy tárgya, ügyszám, vagy ügyfél megjelölésével – tárgyalás meghallgatási szándékát az adott bíróság alábbi e-mail címén:

Székesfehérvári Törvényszék - birosag@szekesfehervarit.birosag.hu

Székesfehérvári Járásbíróság - birosag@szfvar.birosag.hu

Dunaújvárosi Járásbíróság - birosag@dunauj.birosag.hu

Bicskei Járásbíróság - birosag@bicske.birosag.hu

Sárbogárdi Járásbíróság - birosag@sarbogard.birosag.hu

sajtóérdeklődés esetén: sajto@szekesfehervarit.birosag.hu

  • Amennyiben az eljárási cselekmény a bíróság épületében személyes jelenléttel kerül megtartásra, úgy a tárgyaláson jelenlévő hallgatók számát a tanács elnöke határozza meg a tárgyalást, ülést megelőzően, tekintettel arra, hogy a Székesfehérvári Törvényszék elnökének 8/2020 számú bíróság épületeiben tartózkodás rendjéről szóló szabályzatának 2.3.1. pontja alapján a bírósági épületben megtartásra kerülő nyilvános eljárási cselekményre (tárgyalásra, nyilvános ülésre) érkező hallgatóság a bíróság épületébe beléphet.

Belépés és benntartózkodás esetén betartandó a 8/2020. számú szabályzat rendelkezései, úgy mint, maszk viselése, kihelyezett kézfertőtlenítő használata, hatósági karantén, vagy fertőzött személlyel való kapcsolat előzetes jelzése.