Öt Fejér megyei bíró és igazságügyi alkalmazott kapott elismerést a bíróságok napja alkalmából

A bíróságokon 2011. óta ünnep július 15-e, a Bíróságok Napja. E nap immár törvény alapján is különleges jelentőségű az igazságszolgáltatásban dolgozók számára. E naphoz köthető az igazságszolgáltatás mint önálló hatalmi ág megszületése, mely meghatározó állomása a magyar igazságszolgáltatás történetének.

A jeles nap alkalmából rendezett ünnepséget dr. Turcsánné dr. Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke nyitotta meg és beszédet mondott dr. Sasvári Péter, a Székesfehérvári Törvényszék kollégiumvezetője, valamint dr. Várhomokiné dr. Rabi Noémi Fejér Megyei Főügyészség főügyész-helyettese és dr. Neukum Flórián, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnökhelyettese.

Hagyományosan e napon ismerik el a kiemelkedő igazságszolgáltatásban végzett munkát és a példamutató életpályát is.

A Székesfehérvári Törvényszéken dr. Zsitva Ágnes kollégiumvezető-helyettes, dr. Kaló Zsuzsanna tanácselnök, dr. Morócz Emil tanácselnök, Vadász Valéria csoportvezető-helyettes, Horváth Erzsébet nyugalmazott járásbírósági tisztviselő kapott oklevelet kimagasló teljesítményéért.

A programot a beszédek között dr. Kun Györgyi, a Bicskei Járásbíróság bírósági titkára és gyermekei Vida-Kun Áron, Dávid és Gábor fuvola, hegedű, cselló és zongora játéka színesítette.