Távmeghallgatás a gyakorlatban a Székesfehérvári Törvényszéken

Befejeződött a gyakorlati képzéssorozat a Székesfehérvári Törvényszéken a ViaVideo távmeghallgatási rendszer használatáról.

Az oktatásokon két tárgyalóterem összekötésével mindenki kipróbálhatta a rendszer működtetését a gyakorlatban, a rendszergazda minden felmerülő technikai kérdésre válaszolt és tájékoztatást kaptak a kollégák a rendszer igénybevételével, foglalásával kapcsolatos tudnivalókról is. A Székesfehérvári Törvényszék és illetékessége alá tartozó járásbíróságok minden polgári és büntető ügyszakos bírája és bírósági titkára oktatásban részesülhetett. A képzések január és február hónapban összesen 4 képzési napon 4-6 fős kis csoportban zajlottak.

A gyakorlati képzés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a kollégák az új rendszert bátrabban vegyék igénybe, problémamentesen használják és ezáltal a távmeghallgatási rendszer előnyei egyre szélesebb körben érvényesülnek.

A távmeghallgatás országos szintű bevezetése egyszerűsíti a bírósághoz való hozzáférést, alkalmas a perben részt vevők biztonságának garantálására, illetve a bíróság előtti megjelenéssel járó idő és költség megtakarítására.