A Székesfehérvári Törvényszék és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Együttműködése

A "Nyitott bíróság" program keretében együttműködési megállapodást kötött 2013. november 7.-én a Székesfehérvári Törvényszék és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerülete. Az együttműködési megállapodást a Törvényszék részéről dr. Gerber Tamás elnök, míg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ részéről Veszeliné Pénzes Ildikó, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója írták alá.

A megállapodás megkötésével lehetőség nyílik a folyamatos és rendszeres kapcsolattartásra, egyeztetésre, ennek keretében az oktatási intézmények részéről felmerülő igények, kérések, ötletek beépítésére a Törvényszék által szervezett programokba, annak érdekében, hogy az eddiginél is hatékonyabb lehessen az együttműködés.

A megállapodás megkötésénél jelen volt dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere, az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának elnöke is, aki felszólalásában üdvözölte és támogatásáról biztosította a megállapodás megkötését és a Székesfehérvári Törvényszék "Nyitott bíróság" programját.

A program folyamatosságában ugyancsak méltatta az esemény fontosságát dr. Tolnai Kata, aki az Országos Bírósági Hivatal Elnöke képviseletében vett részt a rendezvényen.

 

 

A megállapodás megkötéséről szóló tudósítások az alábbi linken érhetőek el:

http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_120281

http://www.fehervartv.hu/ híradók/ híradó 2013. november 07. (03.45.-től)

 

 

A Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztálya